Kouvolan kaupunki – monitoimitulostin

Monitoimitulostin ROWE ecoPrint MFP

Kouvolan kaupungin tulostuspalveluyksikkö tulostaa mittavia määriä muun muassa rakennuspiirustuksia ja urakkatarjouspyyntöjä. Lisäksi he tarjoavat asiakkailleen arkistojen ja vanhojen piirustusten skannauspalvelua sekä kopiointia.

Asiakkaina tulostusyksiköllä on kaupungin tilapalvelut, investointikohteet, taloyhtiöt, isännöitsijät, rakennus-arkkitehdit ja yksityiset rakentajat.

Tulostusyksiköllä oli ollut käytössään vuodesta 2009 lähtien Océ TDS700 -monitoimitulostin inline-taittokoneella ja skannerilla. Koneen huoltosopimus oli katkolla ja konetta ei pystynyt enää päivittämään, joten tulostusyksikkö aloitti korvaavan laitteiston kartoittamisen.

Vaihtoehdot, jotka täyttivät kaikki kriteerit löytyi vain Océlta ja Rowelta. “Valintamme kohdistui Roween, koska vakuutuimme Rowen ominaisuuksista nähtyämme koneen livenä Saksassa”, kertoo tulostuspalvelun Helena Kahila. “Näimme miten kone on tehty ja miten se toimii. Rowen tehtaan tuotannon ja laitteen yleinen laatuvaikutelma vakuutti meidät lopullisesti”, jatkaa Kahila.

Hankitun monitoimitulostimen kokoonpanoon kuuluu 8m/min nopeudella tulostava ROWE ecoPrint i8L -tulostin kuudella automaattisella rullalla, automaattinen ROWEFOLD 721-4 -inline-taittokone seläkeyksiköllä ja kaksitasoisella sortterilla sekä 44” levyinen ROWE 650i HA -skanneri, jolla voi skannata jopa 30 mm paksuja dokumentteja.

“Ensituntumaltaan Rowen skanneri on paljon parempi kuin Océlla ja tulostimen käyttö on helpompaa. ROWE on tämän päivän kone, nykyaikainen”, päättää Kahila.

Lisätietoa ROWE-monitoimitulostimista

 

Padasjoen kunta – suurkuvaskanneri

Padasjoen kunnan tekninen toimi aloitti mittavan digitointiprojektin, jossa tavoitteena on koota kunnan kiinteistöjen huoltohistoria ja vanhat rakennuspiirustukset muutoksineen yhdeksi kokonaisuudeksi.

Padasjoen kunta päätyi hankkimaan projektia varten 44” levyisen ROWE Scan 450i -skannerin Floorstand-mallin, joka koottiin ja asennettiin valmiiksi paikanpäällä. Kone oli heti valmis käyttöön.

“Tarvitsimme digitointiin helppokäyttöisen skannerin, jonka avulla skannausprosessi on mahdollisimman pitkälti automatisoitua, kertoo Lauri Pasanen Padasjoen kunnan rakennustarkastaja. “Ensivaikutelmaltaan Rowen skanneri on helppokäyttöinen ja kuvan laatu on hyvä, jatkaa Pasanen.

ROWE Scan 450i -skannerin ominaisuudet nopeuttavat työtä sillä ohjelmisto kääntää automaattisesti kuvan oikein päin, rajaa sen ja korjaa vinouden. Lisäksi automaattinen kuvan parannus, taittokohtien häivytys ja kellastuneen taustan valkaisu parantaa talletettavien dokumenttien laatua.

“Kartoitimme eri skannerivaihtoehtoja verkossa ja Rowen ominaisuudet vaikuttivat palvelevan tarpeitamme parhaiten. Laite tulee palvelemaan ensin tässä projektissa ja sen jälkeen kunnan muissa projekteissa sekä yleisessä käytössä. Skanneria tulee käyttämään useampi henkilö, joten valintakriteereissä helppokäyttöisyys oli ensisijaisen tärkeää”, lisää Pasanen.

“Olen varma, että tämä projekti tulee helpottamaan jatkossa kiinteistöjen ylläpitoa”, päättää Pasanen.

Lisätietoa ROWE-suurkuvaskannereista

UMP Kymmene – suurkuvataittokone

rowe-variofold-compact-upm-kymmene

UPM Kymmene tervasaaren suunnitteluosastolla käytetään suurkuvataittokonetta teknisten piirrustuksien ja tehtaan prosessikaavioiden taittamineen.

“Jos paperitehtaan prosesseihin tulee muutoksia, niin tulostamme ja taitamme piirustukset tehtaan asentajille tai alihankkijoille”, kertoo Ari Väisänen UPM Kymmene Tervasaaren tehtaan mekaaninen suunnittelija.

“Usein tekniset piirrustuksemme ovat A4-A0-formaatissa, mutta esimerkiksi paperikoneen prosessikaaviot voivat olla jopa 16 metriä pitkiä”, jatkaa Väisänen.

“Vanha taittokoneemme oli jo aikansa palvellut ja haimme netistä eri toimittajia, mutta emme löytäneet muita vaihtoehtoja, jotka olisivat täyttäneet tarpeemme, eli yli 4 m taittomahdollisuuden”, lisää Väisänen.

”Ensituntuma VarioFoldiin vaikuttaa hyvältä ja omien taitto-ohjelmien tekeminen on helppoa läppärin avulla. Lisäksi on hieno juttu, että VarioFoldin voi tarvittaessa liittää tulostimeemme jos siihen tulee tulevaisuudessa tarvetta”, päättää Väisänen.

Lisätietoa ROWE-suurkuvataittokoneista

Brand Factory Finland – leikkausjärjestelmä

brand-factory

Brand Factory on Pohjoismaiden johtava yritys brändien profiloinnissa ja visuaalisen viestinnän alalla. Brand Factoryssa on yli 480 työntekijää ja yrityksen liikevaihto on noin 86 miljoonaa euroa.

Perfecta 168 TS ja Perfecta 115 TS
Brand Factory halusi korvata Espoon tuotantolaitoksensa vanhat 115 cm ja 168 cm arkkileikkurit uusilla samanformaattisilla leikkureilla. Leikkurit tulivat pääosin tarratuotantoon ja PVC-muovin leikkaamiseen sekä mainospahvin ja erilaisen kartongin arkittamiseen ja leikkaamiseen.

”Kilpailutimme leikkuritoimittajat ja päädyimme valitsemaan parhaan hinta-laatusuhteen takia toimittajaksi Grafinetin ja laitteiksi Perfectat”, kertoo Jari Venälainen, Brand Factoryn tuotannon esimies. “Valintaan vaikutti myös se, että saamme keskitetysti kaikki palvelut samasta talosta, kuten esimerkiksi huollot, vuositarkastukset, varaosat, lisäterät ja puhdistusaineet”, jatkaa Venäläinen. “Pienempi Perfecta on näppärämpi tarrojen leikkaamisessa ja isompaa käytetään taas enemmän raakamateriaalin arkituksessa”, lisää Venäläinen.

”On hienoa kun kaikki toimii kosketusnäytöltä, kuten tallanohjaus. Muutenkin Perfecta on todella helppokäyttöinen, tarkka ja nopea”, kertoo Kurt Palmroos, Brand Factoryn Perfecta 115 TS -leikkurin käyttäjä. “Pitkässä sarjassa puristusautomaatti toimii hyvin, jolloin eri tilanteessa automatiikka antaa eri puristusvoiman”, jatkaa Palmroos. ”Tasainen leikkuupöytä helpottaa arkkien käsittelyä ja 3 mm PVC-muovin leikkaamisessa täysautomatiikka on ihan loistava”, päättää Palmroos.

Lisätietoa Perfecta-leikkausjärjestelmistä

Picaset Oy – paperileikkuri

picasetPicaset on Helsingin Pitäjänmäellä toimiva moderni digipaino, joka palvelee monipuolisella tuotevalikoimalla niin painotuotteita tilaavia yrityksiä kuin ammattigraafikoita. Picasetin valttia ovat laatu ja nopeus.

Grafcut ja Perfecta
Picasetilla on neliväridigipainokoneina kaksi Xerox C1000 -konetta ja Canon 7000 sekä lisäksi Xeroxin mv-koneet. Picaset käyttää viimeistelyssä pääosin Horizon-laitteita ja leikkureina toimivat Grafcut 73H ja Perfecta 76 TSE.

“Teemme paljon arkitusta, eli leikkaamme A2-kokoisia raaka-arkkeja digikoneille sopiviksi SRA3-arkeiksi. Digipainosta 
tulevan materiaalin leikkausta on myös tietysti runsaasti”, kertoo Elena Nurmi, Picasetin tuotantopäällikkö.

“Perfecta 76 on aivan loistava digipainon leikkurina, koska se on niin näppärä, nopea ja helppokäyttöinen. Viimeistelemme pääasiassa Perfectalla kaiken meidän digipainosta tulevan materiaalin. Grafcutia käytämme paljon arkituksessa ja apuleikkurina tuotantoruuhkien purkamisessa”, jatkaa Nurmi.

“Vanhassa Polarissamme alkoi olla jo vikoja niin paljon, että oli pakko saada Perfectalle uusi kaveri”, kertoo Nurmi Picasetin Grafcut-hankinnan taustoista. “Grafcut oli hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan meille järkevä vaihtoehto ja Grafinet oli pitkän asiakassuhteen takia luonnollinen valinta toimittajaksi”, jatkaa Nurmi. “Grafcut on sopiva pienelle digipainolle ja isommalle apukoneeksi ja arkituskäyttöön”, neuvoo Nurmi.

Lisätietoja Grafcut-leikkureista

Kirjoprint Oy – Horizon-jälkikäsittelylaitteet

kirjoprintKirjoprintin vahvuus on printtimarkkinointi, jossa perinteinen painaminen yhdistetään suoramarkkinointiin. Kirjoprintin digi- ja offsetpaino toimii Vantaan Koivuhaassa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kirjoprint työllistää tällä hetkellä 15 henkilöä.

Kirjoprint on luottanut jo pitkään vihkosidonnassa ja taitossa Horizon-merkkiin. Nykyiseen Kirjoprintin  vihkolinjakokoonpanoon kuuluu SPF-200A-vihkolinja ja kolme VAC 60 -tornia. Taittokoneena on Horizon AFC-546AKT.

“Olemme hankkineet jo useita Horizon-laitteita sekä uusina että käytettyinä Grafinetin kautta”, kertoo Risto Kirjonen, Kirjoprintin toimitusjohtaja. “Joissain Horizon-laitteissamme on ollut enemmän ja joissain vähemmän korjaustarvetta, mutta nykyinen vihkolinjamme on toiminut tosi hyvin ja olen tyytyväinen Grafinetin huollon joustavuuteen ja osaamiseen”, jatkaa Kirjonen.

“Grafinet on ollut meille helppo ja paras valinta toimittajaksi jo vuosien ajan, koska saamme samasta talosta huollot, korjaukset ja varaosat painokoneisiimme, leikkureihimme ja jälkikäsittelylaitteisiimme. Grafinet toimittaa meille myös painosalin tarvikkeet”, kertoo Kirjonen.

Lisätietoja huoltopalveluistamme